Donează 20% din impozit

CE ÎNSEAMNĂ REDIRECTIONAREA A 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT?

Suma redirecționată nu poate fi mai mare de trei la mie din cifra de afaceri, iar plătile trebuie făcute trimestrial și / sau până la 31 decembrie, pentru ca suma să poată fi scazută din impozitul pe profit aferent anului fiscal.

Desi Codul Fiscal permite înca din 2004 ca firmele să redirectioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG, fară nici o cheltuială suplimentară, foarte putine companii uzează de aceasta facilitate.

Fiecare sumă donată de orice companie prin contract de sponsorizare este un pas înainte spre o societate mai bună. Aici regăsiți draftul pentru contract de sponsorizare HCB.

CUM POT COMPANIILE REDIRECTIONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT?

Modalitatea de redirectionare este foarte simplă. Compania iși calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care iși dorește să îl sustină, iar cheltuielile sunt deductibile.

Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare și nu afecteaza profitul net al companiei.

CARE SUNT AVANTAJELE REDIRECTIONARII A 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT?

Avantajele unui asemenea tip de donație este că reprezentanții companiilor au libertatea de a alege destinația unei sume, care în alte condiții ar ajunge oricum la stat, și, în plus, contribuie la o cauză nobilă, fără niciun fel de cheltuială. De asemenea, contribuția fiecarei companii ar putea determina un progres semnificativ în soluționarea și prevenirea problemelor sociale.

Pentru mai multe detalii contactează-ne la adresa haicubine@haicubine.ro